Mirakelolja: Mandelolja

Publicerad 2013-10-19 18:29:00 i Hår & hud,

 
Efter att ha letat ett tag efter en bra naturlig olja till framförallt håret, testade jag lyckan med mandelolja. Det var kärlek vid första testet! I början var jag nog lite väl frikostig med oljan för min kalufs var alltför skadad och jag tänkte väl att ju mer desto bättre. Detta gav mig något av en wetlook, men inbillar mig att denna wetlook också kanske bidrog till att håret nu är av något bättre kvalitet? Nåväl. Mina äventyr med oljan gick vidare, hade läst att många använde denna som sminkborttagning. Jag har alltid varit riktigt usel på att tvätta bort sminket och alla rengöringsprodukter jag testat har varit usla eller någon kombo med en herrans massa produkter. Men eftersom att jag eftersträvar en friskare hy så ville jag komma igång med en bra rengöring. Och det här är det bästa jag testat! Mandeloljan biter på allt! Jag fuktar bara en bomullspad, har på lite olja och sminket är som borttrollat! Det bästa är självklart att man inte ens behöver bry sig om att ta bort resterna av oljan sedan utan du kan bara låta den gå in i huden över natten som en ansiktskräm! 

Häromveckan läste jag om någon som använde oljan efter rakning av bikinlinjen för att minska rakfinnar och det provade jag här nu i veckan. Tyckte nog att huden såg något mindre irriterad ut än vanligt, men krävs nog ett par testomgångar till innan jag är helt övertygad. 

Är man ute efter en ekologisk, naturlig sminkborttagning så är det mandeloljan man ska satsa på! Jag köpte min hod bodystore.com och valde att börja med den lilla flaskan. Och efter två månaders intensivt användande är det mer än 3/4 delar kvar! :)
 

Dr. Organic Dagcreme - Tumme ner

Publicerad 2013-10-02 15:54:00 i Hår & hud,

 
För ett par månader sen bestämde jag mig för att investera i en ny dagcreme. Efter övervägning föll valet på Dr. Organics Dagcreme. Nu är burken snart slut och så är mitt tålamod. Det bör sägas att jag endast använt cremen för att jag är för snål för att kasta den. 

Det som förvånade mig mest med cremen är att den innehåller något typ av exfolierande grus (ja det är så det upplevs). En dagcreme ska ju gå in lätt och smidigt i huden, inte irritera den med exfoliering? Detta torkar sedan och ligger utanpå huden och använder du exempelvis en flytade foundation kommer "gruset" (i brist på bättre ord) att skina igenom. Men gillar du sandstormslooken så är det här definitivt krämen för dig.. Det andra minuset är att den inte sjunker in i husen utan lägger sig som en hinna över ansiktet. 

Ni förstår säkert själva att kombon med att riva upp ansiktet ofrivillig och sen låsa in huden med en täckande fet hinna inte är någon hit..

Pluspoäng dock för den fräscha doften som för tankarna till en varm tropisk sandstrand på direkten!

Dr Organic Dagcreme kommer jag alltså inte köpa igen.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela